We zien de laatste tijd veel berichten over groene pistes in bijvoorbeeld Oostenrijk. Het wordt steeds minder sneeuwzeker in veel skigebieden. Les Deux Alpes is juist een typisch Frans skistation dat gebouwd is om toeristen sneeuwgarantie te geven.

Sneeuwzeker!

Het dorp Les Deux Alpes ligt op 1650 meter en je kunt er skiën tot maar liefst 3560 meter. Het skigebied is daardoor zeer sneeuwzeker. Je kunt er in de lente en herfst prima skiën en zelfs in de zomer probeert men hier vaak met succes pistes te prepareren. Uniek is ook dat het grootste deel van het skigebied boven de 2500 meter ligt. De kans dat je terechtkomt op groene pistes is dus zeer klein!

Les Deux Alpes is geschikt voor ieder type skiër

Dit leuke skigebied is geschikt voor zowel de ervaren als onervaren skiërs. De pistes zijn veelzijdig: het grootste gedeelte van de meer dan 200 pistekilometers zijn blauw, maar ook de meer ervaren skiër kan hier prima uit de voeten. Beginners kunnen in alle rust hun bochten draaien op de Vallée Blanche (2100 m), terwijl gevorderden direct naar de hogere pistes trekken.